Terug naar overzicht

Flair

Flair

29/04/2011 - Drie vragen aan... Geert Kimpen

Gepubliceerd maart/april 2011

 

DE ULTIEME UITDAGING.

Tekst: Natasja Kuipers

 

Drie vragen aan… Geert Kimpen. Hij schreef het boek Maak goud van je leven.

Wat bedoel je met ‘goud maken’?

Het betekent de ultieme uitdaging van je leven aangaan. Ontdekken wat jouw missie is, jouw talent dat van deze wereld een betere plek maakt. Het geeft je richting, focus, zin en ongelooflijk veel energie.

Hoe doe je dat?

Je zult al je talenten moeten ontdekken en ontwikkelen. Ook zul je moeten veranderen en al je kracht moeten inzetten om je doelen te bereiken. Of je nu een bestsellerschrijver wilt worden, een flitsend internetbedrijf tot grote hoogte wilt brengen of een weeshuis op Bali wilt oprichten.

Is het voor iedereen weggelegd?

Natuurlijk kan iedereen het. Soms weten mensen niet precies wat hun levensmissie is en jagen ze doelen na die eigenlijk niet bij hen passen. Of ze geven te snel op. Het sleutelwoord is actie en mislukking hoort erbij. Daar zitten de grootste leermomenten en zegeningen in verborgen. Wanneer je bereid bent dat in te zien, sta je verbaasd over hoeveel je kunt bereiken.

TOP

 

21/07/2006 - Thuis. Mariska Schulte geeft elke week de leukste tips.

Gepubliceerd in Flair nr 30 op 21 juli 2006.
Tekst: Mariska Schulte.

Wat hebben Madonna, Britney Spears en Mick Jagger gemeen? Ze zijn into kabbala. Ook de Nederlandse theatermaker Geert Kimpen werd door de mystieke leer geboeid en schreef er een roman over. Hoofdpersoon Chaim wordt voor de keuze gesteld: een leven met de vrouw op wie hij verliefd is of een leven achter de schrijftafel om het antwoord te vinden op de grote vragen van de mensheid. "De Kabbalist" is een mooi liefdesverhaal en je leert tussen de regels door ook nog wat over kabbala.

De Kabbalist door Geert Kimpen
(Uitgeverij De Arbeiderspers. ISBN 9029563613, 16,95 euro)

* * * * * = Jahaaa!

www.flaironline.nl

TOP

 

Delen: