Kabbalisten

Har du med fornøjelse læst Alkymisten, vil du også sluge siderne i Kabbalisten ... der er stof til eftertanke.
- Månedsmagasinet IN

Kabbalisten

Kan ikke bestilles:

BAZAR

Chaim Vital er en ambitiøs ung mand, der drømmer om en prægtigt fremtid i Tsfat, en lille by i det nordlige Galilæa, hvor størstedelen af kabbala-fortolkerne lever og studerer. Desværre er vejen til succes fyldt med flere forhindringer end han havde forestillet sig.

Da den store kabbala-lærer, Cordovero, som Chaim studerer hos, dør, forventes Chaim at blive udnævnt som hans efterfølger. Sådan kommer det dog ikke til at gå - Chaim bliver i stedet informeret om, at han skal begynde at tage timer hos Itschak Luria, der i det kabbalistiske samfund har et rigtig dårligt rygte. Forholdet mellem de to mænd er derfor besværligt fra start af og bliver endog værre, da Chaim forelsker sig i Lurias datter, Francesa.

Den unge jøde Chaim Vital har ambitioner om at blive en førende kabbalist og oparbejder et had/kærlighedsforhold til sin læremester, hvis datter han også er ulykkeligt forelsket i

En dejlig roman, der løfter sløret for en anderledes verden.
- Liv & Sjæl

Geert KimpenGEERT KIMPEN (f. 1965) er oprindeligt fra Belgien, men har boet i Holland siden 1990, hvor han har uddannet sig på Amsterdam College of Arts. Han arbejder som tekstforfatter for teatre, cabareter og tv. Kimpen har tidligere skrevet klummer i et esoterisk magasin. Kabbalisten er hans første roman.

Hvis du leder efter religiøst input, er bogen et scoop.
- Cosmopolitan

 

 

 

At skabe et kunstværk er at hjælpe en universel sandhed til verden. På samme måde som at ethvert menneske, der fødes, er en brønd af visdom. En brønd, som har alle livets hemmeligheder gemt i sig. Schlomo fortalte engang, at under hele graviditeten befinder der sig en engel med et lys ved siden af barnet, som tilhvisker det al universets visdom. Men under fødslen giver englen barnet et kys på overlæben, og al dets viden synker ned i underbevidstheden. Det ansporer mennesket til selv at erfare og huske den sandhed i løbet af sit liv – denne gang på en bevidst måde. Den lille hulning i midten af vores overlæbe minder os om det. Mennesket behøver ikke at opdage noget, udelukkende at genopdage det."

Kabbalisten

I hundredvis af år har rabbinerne skrevet kommentarer som indlæg i deres endeløse diskussioner om, hvad der præcist blev ment i Bibelen. Men for Chaim er det ikke nok. Han vil have konkrete svar. Han vil vide, hvordan livet hænger sammen. Hvis Gud findes, vil han have et virkeligt forhold til ham. Mand til mand.

Chaim vælger sin egen kurs – en kurs, der efter en afstikker ind i alkymiens verden kommer til at indbefatte kabbalaen, som han studerer hos Tsfats højst rangerende kabbalafortolker, Cordovera. Da Cordovera dør, har Chaim en forventning om at skulle efterfølge ham, men sådan kommer det ikke til at gå – i stedet bliver han på Cordoveras dødsleje påbudt at begynde at studere hos Itschak Luria, der i det jødiske samfund anses som en charlatan, der vanhelliger kabbalaen. Forholdet mellem de to mænd er anstrengt fra starten af og bliver ikke meget bedre, da Chaim forelsker sig dybt og inderligt i Lurias datter, Franseca, og Luria eksplicit forbyder nogen form for forbindelse mellem de to.

CHAIM VITAL var en virkelig, men dog ukendt rabbiner i det 16. århundrede, som nedskrev Itschak Lurias tanker og ideer. Tanker og ideer, der senere dannede grundlag for en kabbalistisk skole, som stadig eksisterer den dag i dag. Uden Vitals litterære talent ville ingen kende til Itscak Luria, og med Kimpens roman Kabbalisten udbredes kendskabet nu yderligere. Kabbalisten er dog i lige så høj grad en roman om egoisme og ambitioner og om, at vejen til succes kan være fyldt med flere forhindringer, end man lige forestiller sig.

"Historien om en mand, der ville finde Gud, men opdagede noget fantastisk. Han var selv en Gud"
- Kimpen, Geert, Kabbalisten
Kabbalisten

Hvad er meningen med livet?

  • Kabbalisten er historien om en mand, der ville finde Gud, men opdagede noget fantastisk; han var selv en gud.
  • Kabbalisten fortæller den sande historie om Chaim Vital, manden som afslørede Bibelens hemmeligheder.
  • En ung mand bliver tvunget til at vælge mellem den ultimative kærlighed eller ultimativ visdom.
  • Kabbalisten er en bog til alle de, der holder af Paulo Coelhos forfatterskab – og som elsker Alkymisten

Den hollandske presse var begejstret for Kabbalisten ved udgivelsen:

"En majestætisk debutroman"
NDB BIBLION

"En særdeles læseværdig og til tider magisk bog"
GAZET VAN ANTWERPEN

"En blanding af Paulo Coelho-agtig visdom og orientalsk erotisme"
TROUW

Som et kuriosum kan nævnes, at et af numrene på Madonnas nye cd 'Confessions on a dancefloor' (nummeret "Isaac") handler om Itschak Luria - en af hovedpersonerne i Kabbalisten.

Mere information:
Kabbalisten er på 352 sider (ISBN: 978-87-7604-117-5) og koster kr. 299,95 (vejl.). Bogen er oversat fra hollandsk af Miriam Boolsen og udkommer 25. juni 2007. Ønsker du mere information om bogen eller forfatteren, er du velkommen til at kontakte forlaget på telefon 33 32 21 32
eller på mail: astrid@bazarforlag.com

Read the Danish reviews:

Rundtombogen

Cosmopolitan »

Månedsmagasinet IN »

Liv & Sjæl »

TOP

Delen: