Archief van november 2012

Archief

Schilder: George Lambert

Naam: Jacco
Datum: 30 november, 15u53
Plaats: Brussel
Reactie: Mijn bewondering voor boeken van Geert Kimpen is groot. De combinatie van gewone dagelijkse, menselijke emoties en ervaringen, beschreven met een diepere laag op zielsniveau is wat mij aanspreekt. Gedachtengangen uit Rachel met eigen visie op de liefde heb ik deze zomer verwoord in een speech bij het trouwen van onze zoon in de VS. Men was daar ook onder de indruk. Een klein korreltje zout om het leven aangenamer en meer compassie te geven.
Naam: Laurens
Datum: 30 november, 14u48
Plaats: Amsterdam
Reactie: klaar met werken en wilde me net aanmelden voor de sabbat, zelfs een date onverwachts tegen het lijf gelopen en meegevraagd. uitverkocht... hopelijk komt het binnenkort weer! en dan in de buurt van Adam; graag zelfs!

wel fijn voor jullie: uitverkocht ! geniet er van. dat komt vast goed
Naam: Nina
Datum: 29 november, 11u33
Plaats: Kesteren
Reactie: Vandaag 'Change' think positive' gekregen in de krantenwinkel...gaat over het schrijfkoppel Christine Pannebakker en Geert Kimpen ...leuk! Heerlijke leesvoer
Naam: Natascha
Datum: 29 november, 07u46
Plaats: Leeuwarden
Reactie:
Naam: Henkjan
Datum: 28 november, 11u20
Plaats: Maastricht
Reactie: Je uitgebreide verhaal over Paulo Coelho is prachtig, nog mooier dan de korte versie die we tijdens onze schrijfweek te horen kregen.
Naam: Dominique
Datum: 28 november, 11u18
Plaats: Groningen
Reactie: U boek RAchel was hier al te krijgen in de bibliotheek,herkenbaar!
proficiat
Naam: Gery
Datum: 28 november, 11u01
Plaats: Den Haag
Reactie: wat een prachtig verhaal van je ontmoeting met Paulo Coelho!! Ik kon het helemaal ruiken.. Dank je voor het delen! Ik kan niet wachten op je nieuwe boek.
Naam: Ellen
Datum: 28 november, 10u37
Plaats: Rotterdam
Reactie:
Naam: Marleen
Datum: 28 november, 08u48
Plaats: Amsterdam
Reactie: Verheug me erg op eind december in de Ardennen
Naam: Genevieve
Datum: 27 november, 09u10
Plaats: Gouderak
Reactie: Heej lieve schrijvers, Ik had het boek al eens gelezen en leuk het nu in dagelijkse feuilleton te volgen ! ,maar nu lees ik iets dat in het boek anders was ? Er staat me bij dat in het boek Geert op n eerste date tegen Christine zei ;we zien wel waar het schip strand ,en dat Christine toen opstond,haar jas pakte en zei dat ze daar niet op ging wachten (dat het schip strandde) en dat toen het plan van het dagboek ontstond,dat vind ik hier niet terug, Ik vond het toen zo sterk/stoer dat ze dat zei,daarom heb ik dat onthouden. Was het toch niet zo ?..lieve groet
Naam: Marlies
Datum: 26 november, 10u29
Plaats: Geffen
Reactie: Hartelijk dank voor het mooie verhaal over Coelho! Ik kreeg er een glimlach van op mijn gezicht en vond met name het einde zo lief. Daarnaast nog dank voor de boodschap over mijn in aantocht zijnde zielsverwant in het boek Rachel of het mysterie van de liefde. Een prachtig verhaal waarin ik me helemaal thuis voelde. Ben erg dankbaar dat u mij meeneemt in dat gevoel en wil u daarvoor complimenteren. Nu vind ik het tijd voor de Kabbalist. Geen idee waarom precies maar het voelt zo. Het is tijd.
Naam: Linda
Datum: 25 november, 17u16
Plaats: Meerhout
Reactie: Alleen al om de kok zou je naar de Ardennen toeven...Dan is de combinatie met schrijven, Oud & Nieuw vieren, een nieuwjaarsduik in de Ourthe en het ontmoeten van bijzondere mensen toch helemaal te mooi om waar te zijn...? Zal mijn tij dan toch gaan keren? Kijk er naar uit met 'n snel kloppend hart!
Naam: Joop
Datum: 25 november, 17u11
Plaats: Fleringen
Reactie: Nu de schrijfweek dichterbij komt vind ik het heel spannend worden, ik kijk er ook naar uit!
Naam: Maries
Datum: 25 november, 16u44
Plaats: Nieuwdorp
Reactie: Bijzonder om de sabbatavond mee te mogen maken...
Naam: Paul
Datum: 24 november, 12u17
Plaats: Machelen
Reactie: Beste Geert,

Wat een mooi interview met Annemiek Schrijver over de Kabbala en uw boek 'De Kabbalist' De verbondenheid met God en van hemel en aarde en de hele kosmos komen aan de orde. Een oud lied zegt over Jezus hetzelfde: 'die hemel en aarde verenigt tezaam.' Ik ben christen en wil meer en meer op Jezus gaan lijken, het vleesgeworden Woord. Mijn bestemming, net als de uwe, het koninkrijk van God dat hier al binnen in ons is en dat uiteindelijk alles overwint. God is liefde. Dank u wel voor uw inzichten in 'De Kabalist.' Zegen en liefs!!

P.S. De liefde van het Hooglied heb ik niet gekend met een vrouw maar met een man, ben homo. God heeft ons totaal aan het licht gebracht, 42 jaar samen. Ook dat kan ondanks de tegenwerping in jodendom en christendom. God is groter, liefdevoller en volmaakter dan ons besef en Hij houdt van ons.
Naam: Jessica
Datum: 24 november, 12u12
Plaats: Lewedorp
Reactie: Beste Geert,

misschien kunt u mij helpen,
ik ben al een tijd op zoek naar de juiste/meest gebruikte symbolen in de alchemie voor de zon en voor goud.
Overal zie ik weer wat anders, en vraag me af wat nou echt de symbolen daarvoor zijn.
Naam: Magdelien
Datum: 24 november, 09u49
Plaats: Koningslust
Reactie: Ik heb nog een vraag aan je die me al wat langer bezighoud. In je boek "Maak goud van je leven" beschrijf je je hechte vriendschap met een persoon uit de theaterwereld. Hij was getuige op jullie bruiloft. Je hebt hem nachtenlang bijgestaan in een moeilijke tijd. Uiteindelijk heeft hij je erg teleurgesteld. Ik vond het erg aangrijpend. Kon me haast niet voorstellen dat zoiets kan gebeuren... en hoe dat dan moet voelen. Zo gekwetst te worden door iemand die je je hart en ziel hebt geschonken...
Mijn vraag is of jullie daar samen toen nog over hebben kunnen praten. Of is deze vriendschap zo beschadigd dat het niet meer hoefde voor je? Heeft hij zelf nog contact met je gezocht of je daadwerkelijk 'laten vallen'? Blijf je dan in contact (als kennissen) of is het helemaal voorbij? Wat heeft dit je uiteindelijk geleerd? En ook...blijf je nog steeds 'open' voor mensen of word je toch voorzichtiger?

Inmiddels heb ik ook al ervaren dat mensen onverwachts kunnen reageren als je een andere weg kiest. Ik vind het jammer, maar sta wel voor mijn keuze. Ik zie dit als een proces wat veel verheldering brengt. Het is soms wel een beetje moeilijk. Ik hou nogal van harmonie ;-)

Dank je voor je tijd en nogmaals voor de inspiratie.
Als ik in Nederland ben probeer ik een keer een lezing mee te maken.
Naam: Gwen
Datum: 24 november, 09u48
Plaats: Tunis
Reactie: Beste Geert,

Nogmaals een berichtje van mij uit Tunis. (ik heb je een aantal weken geleden geschreven). Ik vertelde je toen dat je boeken me erg veel inspiratie geven. Ze bieden me een houvast in het leven. Klinkt enigszins theatraal, maar zo bedoel ik het ook weer niet. Meestal heb je wel issues die je graag een plekje wilt geven...meer zo. Ik herken ook in je boeken dat ieder mens zijn ups en downs heeft, dus ik niet alleen ;-)
Dit hoort bij het leven en het maakt je in veel situaties zelfs sterker.
Naam: Dominique
Datum: 24 november, 09u41
Plaats: Driesum
Reactie: Lieve Christine en allerbeste Geert
Jullie hoeven niet te antwoorden, maar ik wilde jullie even uit dankbaarheid melden dat ik in de flo zit. Ik zit in een caravan met zoals geadviseerd wierook en kaarsjes aan.
Fotos's van mijn zoon all over the place. Ik schrijf ongeveer 15 uur per week maar maak het gelijk op. Dat mag niet maar door mijn vak, kan ik waarschijnlijk niet anders.
Ik heb vandaag 180 paginas pocketformaat met 43000 woorden regelafstand 1,5.
Naam: Christel
Datum: 24 november, 09u16
Plaats: Voorst
Reactie: Hallo Geert,

Het boek de Kabbalist heb ik in 2006 gekocht, door middel van de voorinschrijving. Daarna heb ik drie exemplaren gekocht in de aanbieding waarin een signatuur van de schrijver. Deze boeken heb ik kado gedaan aan drie vriendinnen. Nu heb ik het boek Rachel nog niet en wil deze graag aanschaffen, maar ook gesigneerd door de schrijver. Ik kom met mijn man Gerard naar de Sabbatical in Op Hodenpijl op 30 november 2012 en kan misschien dan het boek, uiteraard tegen de juiste betaling in ontvangst nemen.

Dan heb ik nog een vraagje. Ik heb zelf een kabbala-groep samengesteld sinds begin 2010 en wij komen 1 maal per maand bij elkaar om ons te verdiepen in de symboliek van de levensboom en de sephirot. Nu wil ik in de decembermaand de kabbala avond indelen als een soort sabbatviering. Alleen lijkt mij een sabbatviering erg joods en ik wil het liever kabbalistisch houden, maar wel met muziek en dans en niet zo maar een Bourgondisch eetfeestje zoals veel gebeurd in de kersttijd. Ik kan natuurlijk op 30 november kijken welke rituelen ik kan nadoen, maar misschien kunt u mij een boek of een website aanraden waarin ik informatie hierover kan vinden.

Ik dank u verder zeer voor het schrijven van de boeken De Kabbalist en De Geheime Newton. Het lezen van deze boeken hebben mijn passie voor de kabbala aangewakkerd.
Naam: Ewa
Datum: 24 november, 07u59
Plaats: Den Haag
Reactie: dank je wel, Geert. voor de inspiratie!
Naam: Thea
Datum: 24 november, 07u57
Plaats: Zeijen
Reactie: ik lees opnieuw het liefdesdagboek van jullie. nu niet in boekvorm, maar via Facebook. dat geeft inspiratie. het kan blijkbaar wel! alleen ben ik het wellicht even kwijt...
Naam: Christina
Datum: 23 november, 11u59
Plaats: Theringe
Reactie: Geert Kimpen is dat niet de schrijver van de kabbalist? Zo even uit mijn hoofd. Dat vond ik wel een mooi boek.
Naam: Heleen
Datum: 23 november, 11u14
Plaats: Loerbeek
Reactie: Hallo Geert Kimpen.
Ik heb uw boek gelezen. "Stap voor stap". Ik was helemaal verkocht. Voor mijn opleiding mogen(moeten) wij iemand interviewen die ik als een 9 of een 10 zie. Een groot heid, een groot voorbeeld. Dit moeten wij tijdens onze laatste opleidings dag presenteren. Het lijkt mij ontzettend gaaf en een eer als ik u zou mogen interviewen. Ik hoor het heel graag.
Naam: Karin
Datum: 23 november, 10u57
Plaats: Lienden
Reactie: Gegroet, graag had ik eens vrijblijvend kennisgemaakt met Geert Kimpen.
Kan dat ?
Naam: Helena
Datum: 23 november, 08u26
Plaats: Achterbroek
Reactie: ik ben net begonnen met het schrijven van een boek over mijn spiritualiteit en de relatie met de psychose die ik een paar jaar geleden heb gehad. Ik zou dolgraag naar je schrijfweek rond oud en nieuw komen, ik heb echter al andere afspraken gemaakt. Gaan jullie dit vaker doen? Als er een volgende schrijfweek komt, wil ik mij bij deze aanmelden
Naam: Annick
Datum: 21 november, 07u45
Plaats: Heesch
Reactie:
Naam: Yasemin
Datum: 20 november, 08u42
Plaats: Olmen
Reactie:
Naam: Carola
Datum: 19 november, 16u11
Plaats: Tubbergen
Reactie: Boek besteld (Sinterklaascadeautje) met verzoek voor een persoonlijke boodschap erin. Erg benieuwd wat mijn man vindt
Naam: Sheila
Datum: 19 november, 15u52
Plaats: Borssele
Reactie: Zo en nu heerlijk met lieve gezin Sabbat vieren. Gewoon omdat het kan en omdat we het zo leuk vonden bij @geertkimpen & @vrouwenpower
Naam: Mia
Datum: 19 november, 12u14
Plaats: Wakker
Reactie: Heel erg bedankt voor de mooie woorden in het boek voor mijn man. Hij was er blij mee (de woorden en het boek)! En het cadeau erbij, super! Alchemie en kabbalistische wijsheid om ons te helpen ons mooiste leven waar te maken, beter kan niet!
Naam: JOse
Datum: 19 november, 08u59
Plaats: Nieuw-en Sint Joosland
Reactie: Beste Geert,

Wat heb je een prachtige site!
Niet alleen om te zien; de inhoud boeit me enorm.
Vooral de schrijfweken. Geef je in 2013 weer nieuwe schrijfweken?
Zo ja, wanneer?
Naam: Marian
Datum: 19 november, 08u46
Plaats: Steyl
Reactie:
Naam: Dominique
Datum: 19 november, 08u45
Plaats: Oudwoude
Reactie: weet niet of je nou zoveel rust krijgt als je met een kabbalist in bed duikt ;-)
Naam: Milene
Datum: 19 november, 08u44
Plaats: Appen
Reactie: Mijn lijf heeft rust nodig... met de kabbalist in bed gekropen. Onverwacht geraakt door het gebaar van Fatima met de rode draad! pag.146
Naam: Oana
Datum: 16 november, 15u21
Plaats: Rijswijk
Reactie: Ik heb het boek 'De geheime Newton' al besteld via de facebookactie.
Ik heb 'De Kabbalist' en 'Rachel' al gelezen en ben nu erg benieuwd naar 'De geheime Newton'! Leuke actie, zeker zo voor de feestdagen!! Thanks!
Groet,
Oana
Naam: Tessa
Datum: 15 november, 16u02
Plaats: Vries
Reactie: Yes, ik heb besteld..... De Kabbalist blijft tot nu toe mijn lieveling...... Had hem toen uit de bieb geleend..... Wil hem toch liever zelf hebben.
Naam: Patricia
Datum: 15 november, 15u08
Plaats: Luddeweer
Reactie: Intrigerend, wat is dat voor teken? Ik stond in een slaapkamer in een kasteel in het Loire dal - 1983 21 jaar oud - en keek naar een intrigerend teken boven het bed van Catharina de Medici. Op de kaart die ik er in de kasteelwinkel van kocht stond dat het een 'kabbalistic sign' was en sindsdien ben ik nieuwsgierig naar de toen nog zo geheime kennis. Wat heerlijk dat die nu zo makkelijk en speels toegankelijk is. Dank ook aan u Geert Kimpen!
Naam: Gerry
Datum: 15 november, 14u29
Plaats: Kilder
Reactie: Beste Geert,

Met intens plezier heb ik je boek :" de geheime Newton",gelezen. Ik dank je voor zo'n boek wat mijn ziel voed . In je boek kom je herhaaldelijk terug op de kracht van de ' scheppende' gedachte. In den beginne was er dus eigenlijk de gedachte voor het gesproken woord en dit betekent dus ook dat in vroeger tijden woorden nog scheppende kracht bezatten en konden helen bijvoorbeeld . Nu leven we in een tijd dat mensen elkaar slechts beswaffelen met woorden, betekenisloos zonder richting nog doel.
Mijn vraag is de volgende , ik ben op zoek naar literatuur waarin meer is te vinden over de kracht van de gedachte en alles wat daarmee te maken heeft. Zou jij mij enkele boeken kunnen aanraden of mensen die hier meer van af weten, lezingen die ik kan volgen etc etc.
Hartelijk dank alvast!
Naam: Ruud
Datum: 14 november, 13u51
Plaats: Ingen
Reactie: goedemiddag! wilde alleen even kwijt dat ik nu je boek lees, de Kabbalist. Ben er door gegrepen en vind het tot op heden waanzinnig interessant.....
Naam: Nele
Datum: 14 november, 09u24
Plaats: Bergambacht
Reactie: Vanaf het moment dat ik met de schrijfweek begon, ben ik in een ongelooflijk fantastische flow gekomen!
Naam: Ella
Datum: 14 november, 08u47
Plaats: Escharen
Reactie: het spannendste minuutje lezen ieder ochtend, is jullie liefdesdagboek op facebook, jammer altijd zo gauw voorbij.
Naam: Geny
Datum: 12 november, 18u02
Plaats: Langenboom
Reactie: De sabbat avond in frankrijk is 1 van mijn dierbaarste herinneringen in mijn leven.
Geert en christine, wat zijn jullie een geweldig liefdevol en inspirerend stel samen ! Puur goud ! Nee, diamant zo schitteren jullie ! Ik proost vanavond op jullie en op de LIEFDE ! LEEF ! X
Naam: Helena
Datum: 12 november, 18u00
Plaats: Hechtel
Reactie: De Kabbalist... aanrader for sure...
Naam: Sonja
Datum: 12 november, 17u15
Plaats: Albergen
Reactie:
Naam: Marie-Louise
Datum: 9 november, 14u22
Plaats: Woensdrecht
Reactie: Beste Geert, aangeraakt, onder de indruk van en geinspireerd door je boek vol wijsheid. Dank je wel voor deze voedende bron!
Naam: Eva
Datum: 6 november, 14u04
Plaats: Oeselgem
Reactie: dank je wel, lieve mensen van mijn eigen schrijfgroep maar ook de andere die ik nu heb mogen ontmoeten. Ik vond het een super-zalige-zondag-middag! (en avond...)
Naam: Romano
Datum: 5 november, 20u29
Plaats: Arnemuiden
Reactie: Dag Geert,

Was érg gezellig en inspirerend om jou te hebben ontmoet bij de Santé Sparkling Saturday!

Ben reeds begonnen in jouw prachtige boek Rachel en ben voornemens om op 2 december a.s. met een vriend en fan naar Naarden te komen voor jouw lezing.
Naam: Inge Donkervoort
Datum: 5 november, 20u18
Plaats: Barendrecht
Reactie: Lieve Geert, zo genoten van Rachel echt geweldig . De herinneringen van Jeruzalem kwamen weer boven , waar ik zoveel emoties kreeg en in Praag waarbij de tranen in m'n ogen kwamen bij het ouden Jodenkerkhof . Rachel bracht dat alles weer terug.
Kijk erg uit naar de avond in Schipluiden...!!! Dikke kus
Inge
Naam: Dana
Datum: 5 november, 15u27
Plaats: Hout Blerick
Reactie: ik ga jullie workshops zo erg missen. Alle informatie die jullie mij gaven waren zooo waardevol. En nog waardevoller was dat ik niet meer ophoud met lachen! Wat een onwijze lol!!! Heerlijk...
Dikke knuffel
Naam: Babs
Datum: 5 november, 14u09
Plaats: Kollum
Reactie: Home is where the heart is Geert Kimpen....en aan mijn wand prijkt de wens : ''May love be the heart of this home....''..en daar vertoeven dus ook jouw boeken...!
Naam: Daniel
Datum: 5 november, 14u04
Plaats: Venray
Reactie: Don't ever follow the manual... Net nu ik besloten heb om mijn studie weer op te pakken. Prachtig. En mooi verhaal, dank je wel.
Naam: Joke
Datum: 5 november, 13u46
Plaats: Schipluiden
Reactie: even voor Geert Kimpen...wat een heeeeeeeeeeeeeeeerlijk boek....Xxx
Naam: Yoni
Datum: 5 november, 13u43
Plaats: Gasteren
Reactie: Lieve Geert, hartedank voor de mooie woorden die je weer hebt gevonden voor in "Rachel, of het mysterie van de liefde". Ik neem je roman binnenkort mee de trein in!! Dikke knuf voor jouw en je 2 allerliefste lieverds! Was fijn om jullie weer te zien en jullie energie te voelen.
Naam: Koos
Datum: 5 november, 13u40
Plaats: Overschild
Reactie: ik zou U graag van harte willen feliciteren met uw enorm inspirerend en boeiend boek "De geheime Newton!"
Ikzelf ben een uiterst rationele persoon,"dankzij" mijn opleiding als ingenieur en de nuchtere opvoeding die ik genoten heb in een conservatief en gesloten gezin dat niet veel verder kwam dan het eigen dorp. Ik heb uw boek gelezen op advies van een therapeute die mij helpt verder te zien in het leven, en mij helpt te zien dat er meer is dan de ratio in de mens.
Dankzij uw boek heb ik vele vragen en stellingen mogen overpeinzen, die mij enorm op weg hebben gezet naar een verdere persoonlijke ontwikkeling.
Uw boek leerde mij dat breder kijken, risico's duren nemen en wegen inslaan die anderen makkelijkheidshalve mijden, de enige manieren zijn om jezelf en de wereld om je heen te ontdekken!!
Ik ben nu met nog veel meer enthousiasme begonnen aan de kabbalist!

U bent op slag mijn favoriete schrijver geworden!

Het ga u goed en ik hoop nog veel meer van uw werken te mogen leRen en lezen!!
Naam: Jos
Datum: 5 november, 13u13
Plaats: Nieuw Wehl
Reactie: Wie is een van mijn favoriete schrijvers? Juist! @geertkimpen
Naam: Miranda
Datum: 3 november, 09u09
Plaats: Eck en Wiel
Reactie: Deze tekst raakt mij zo Geert. Bedankt voor deze prachtige spiegel die mij in mijn denken, handelen en hart raakt. Dikke kus.
Naam: Jolanda
Datum: 3 november, 08u33
Plaats: Berkenwoude
Reactie: Heel erg leuk om een keer sabbat met jullie te vieren. Alleen voor nu is het een beetje te ver voor mij. Misschien een andere keer iets meer in het midden van het land? Lijkt me super!
Naam: Jasmine
Datum: 2 november, 16u26
Plaats: Gassel
Reactie:
Naam: Margot
Datum: 2 november, 16u07
Plaats: Wijchmaal
Reactie: Ligt voor me klaar om te gaan lezen....zin in! Wordt weer een slapeloze nacht na Rachel, die wilde ik ook in 1 ruk uitlezen!
Naam: Caroline
Datum: 2 november, 14u15
Plaats: Mariaparochie
Reactie: Het is alweer twee weken geleden dat we elkaar uitzwaaiden na een ongelooflijke mooie schrijfweek. Ik heb er erg van genoten! Niet alleen ben ik enorm geinspireerd door jullie en heb ik veel geleerd, maar ook heb ik nieuwe vriendschappen gesloten - echt fijn.
Naam: Jose
Datum: 1 november, 15u59
Plaats: Hoogerheide
Reactie: Heerlijk inspirerend gesprek gehad met een medereiziger die bezig was in "De Kabbalist" van Geert Kimpen. Na de reis vroegen twee toehoorders mij de naam van de schrijver nog even te spellen.... G E E R T K I M P E N. www.... Hartedank Geert, voor de inspirator die de bent!!
Naam: Roxanne
Datum: 1 november, 15u55
Plaats: Spaarndam
Reactie: De Kabbalist. Een prachtig boek zeker een aanrader!!!
Naam: Olga
Datum: 1 november, 15u54
Plaats: Dentergem
Reactie: Heel veel dank voor julie aanwezigheid: voor jou, Christine en Zonnetje. Jullie zijn prachtig in al jullie eerlijk- en kwetsbaarheid. Jullie kennis en kunde, zo ontzettend lief gedeeld met ons, is mij zeer welkom geweest!

De adem van inspiratie had niet op een mooiere en lievere manier tot mij kunnen komen...
Naam: Patricia
Datum: 1 november, 15u50
Plaats: Kleverskerke
Reactie:

TOP

Delen: