Archief van oktober 2007

Archief

Kunstenaar: John Singer Sargent

Naam: Marjolein
Datum: 30 oktober, 21u22
Reactie: Beste Geert, Wat een geweldige lezing was het! Wat een energie straal je uit. Ik heb genoten. Ik wilde je nog de hand schudden na afloop maar het was erg druk, veel duwen en trekken dus ik ben zo'n beetje gevlucht. Heb wel Christine even gesproken omdat zij bij de receptie de boeken verkocht en ik het witte boekje wilde om je presentatie nog eens na te lezen. Zij heeft het boek het Mama Masterplan een tijd terug voorzien van een geweldige boodschap voor Thomas onze zoon, dus daar kon ik haar nu even voor bedanken. Al zal ze dat wel niet meer weten want het was enorm druk. (vond ik). Ik vond de 10 wetten, eigenschappen, stappen, ... heel herkenbaar. Een aantal zijn voor mij nog een struikelblok en op deze manier verwoord kom ik daar weer een stukje verder mee. Bedankt. Ik ben erg benieuwd naar het boek van Gahl Sasson, zal het zodra het uit is in huis halen. Zal je laten weten wat ik ervan vind. Met groeten, Marjolein
Naam: Richard
Datum: 29 oktober, 11u00
Reactie: Hallo Geert, het was afgelopen zaterdag een fantastische middag in Felix Meritis, je voordracht was ronduit indrukwekkend!
Naam: Antonie
Datum: 27 oktober, 00u11
Plaats: Arnhem
Reactie: Fantastisch! Alleen toen ik het boek uit had, bleef ik met een gevoel zitten alsof ik afscheid had genomen van een goede vriend.
Naam: Leontien
Datum: 26 oktober, 12u05
Reactie: Lieve Geert, Ik heb net via Uitzending gemist je gezien bij Goedemorgen Nederland. Je hebt het echt fantastisch gedaan, heel inspirerend!
Naam: Linda
Datum: 26 oktober, 11u09
Reactie: "Heeft u ook altijd een droomwens gehad waaraan u nauwelijks durft te denken omdat u uzelf ervan overtuigd hebt dat het toch niet mogelijk is?"
Met deze vraag opende Geert Kimpen, onze gastspreker voor de Ontmoeting op Zondag 21 oktober, zijn lezing over de kabbala en zijn boek "De Kabbalist". Alhoewel... lezing kan je het eigenlijk niet echt noemen. Het was meer een interactieve one man show, waarin Geert vol passie en humor beschrijft wat hem ertoe bewogen heeft om zijn boek te schrijven, wat hij in dat proces op zijn weg is tegen gekomen en hoe hem dat gebracht heeft tot waar hij nu in het leven staat. Het werd voor mij persoonlijk een zeer ingrijpende en inspirerende Ontmoeting op Zondag. Op het moment dat wij gelegenheid kregen om ons gewaar te worden van onze levensdroom, sprongen de tranen bij mij al in m'n ogen. Ik werd diep geraakt door een gevoel van herkenning in Geert's levensverhaal. Ik besefte op dat moment dat ik niet het maximale uit het leven haal en dat ik niet al mijn talenten gebruik om mijn bijdrage te leveren aan de creatie van dit aardse paradijs... Ik besefte mij dat durven erkennen dat je die talenten hebt een verantwoordelijkheid schept, waar je voor je gevoel niet meer onderuit kan, eentje die je ook echt waar moet maken.
Naam: Ineke
Datum: 25 oktober, 23u32
Plaats: Bodegraven
Reactie: Afgelopen zondag bij de lezing in Zwammerdam geweest, de kabbalist gekocht, prachtig geschreven, wat een rijke inhoud, veel te overdenken, moet het zeker nog eens lezen om alles op te nemen, bizar dat jouw rabbi hetzelfde deed met jouw boek. Zie uit naar je volgende boek. Wist niet dat je vlakbij woonde. Ik wens jou en je gezin gods liefde toe. vriendelijke groet, ineke van hees.
Naam: Monique
Datum: 25 oktober, 16u15
Reactie: Hoi Geert, Ik ben erbij in Rijswijk!Bij je lezing in de bibliotheek! Groetjes, Monique
Naam: Gerard
Datum: 24 oktober, 14u14
Reactie: Beste Geert, gefeliciteerd met je 10e druk, ben a.s. zaterdag jammer genoeg niet in de gelegenheid aanwezig te zijn in Felix Meritis.
Naam: Carla
Datum: 24 oktober, 13u10
Plaats: Baarn
Reactie: Dag Geert, wil je nog even laten weten dat "Het Witte Kerkje" te Baarn volgens mij nooit eerder zo heeft gezinderd van bruisende en positieve energie. Je hebt met zoveel enthousiasme en overtuiging je verhaal gedaan, jij zou eigenlijk elke avond op TV de dagsluiting moeten doen, zoals ooit eerder Simon Carmiggelt zijn 'Kronkels' voorlas. Ik geloof zelfs dat veel langer geleden bij de NCRV een dominee dit op zich nam. Lijkt mij voor jou de ultieme job: "en dan nu: oogjes toe en snaveltjes dicht", maar dan anders, je begrijpt wel wat ik bedoel. Wat zou Nederland dan opbloeien!
Naam: Liek
Datum: 24 oktober, 10u43
Plaats: Arnhem
Reactie: Helemaal in de ban van uw boek, en nog maar net begonnen. Ben opzoek naar de red string bracelet, liefst met hand of God eraan. Kunt u me daar aan helpen. Bedankt, m.v.g

Antwoord: Wat leuk om te lezen, Liek! Dankjewel! De red string kun je bestellen via het Amerikaans/Engelse kabbalahcentrum; hun website vind je op de links op mijn website:
http://www.dekabbalist.nl/links.html Maar ook als je googled op "red string" vind je verschillende, waaronder Israelische, websites waar je de string kunt kopen. In Nederland is het, voor zover ik weet, nog nergens te koop. Hartelijke groet en nog veel leesplezier bij het vervolg! Geert
Naam: Marjolein
Datum: 22 oktober, 19u27
Reactie: Ik zie je zaterdag waarschijnlijk bij je lezing in de Felix Meritis. Heb kaarten gereserveerd maar nog niet binnen, hoop dat dat nog in orde komt. Kan ik je even de hand schudden en heb je een gezicht bij het verhaal. Ben erg benieuwd naar je lezing, lijkt me erg leuk om een schrijver met bezieling te horen praten over zijn werk. Ik raadde het boek de Kabbalist aan aan een vriendin. Zij zei toen: maar joh, daar hadden we het toch al over gehad? Ik heb hem al gelezen. Oftewel, zo was het boek dus op mijn pad gekomen - zij had hem mij aangeraden - maar ik heb dat niet meer onthouden en herkende het boek dus wel onbewust.
Naam: Hanny
Datum: 22 oktober, 16u03
Plaats: Leusen
Reactie: Is de c.d. van Madonna die ik in Baarn hoorde ook in Nederland te koop? Zo ja waar? Heb ook je laatste boek voor mijn kinderen gekocht. Veel succes en hartelijke groet, Hanny


Antwoord: Beste Hanny, Ja, die cd is gewoon overal verkrijgbaar, of zeker te bestellen.
De titel van de cd is Confessions on a dancefloor. Hartelijke groet, Geert
Naam: Tessa
Datum: 22 oktober, 08u31
Reactie: Dag Geert, Ik vind De Kabbalist ongelooflijk prachtig. Ik heb het BIJNA uit, ik heb niet heel veel tijd om te lezen nu maar ik verheug me de hele dag enorm dat ik? 's avonds in bed weer verder kan lezen. En ik heb ook meteen het Happinez-boekje gekocht.
grote groet van Tessa
Naam: Tillie
Datum: 21 oktober, 18u42
Reactie:
Naam: Jan Willem
Datum: 18 oktober, 00u45
Plaats: Hamont-Achel, Belgie.
Reactie: Beste Geert, Ik ben halverwege je boek en ik moet zeggen dat het me aardig grijpt. Ik weet nog niet waarom, maar je stijl van schrijven over dit onderwerp speelt zeker mee. Complimenten! met hartelijke groet, Jan Willem
Naam: Rita
Datum: 17 oktober, 09u20
Plaats: Vilvoorde
Reactie: Beste Geert, Uw lezing in Sint Niklaas Waas interesseert mij wel,maar mijn agenda wordt de laatste dagen met rasse pennetrekken ingevuld. Bovendien is het niet bij de deur, dus ik vermoed dat een ontmoeting met u nog niet voor onmiddellijk zal zijn. Ik ben nochtans erg hongerig naar al die dingen. Zelf ben ik vooral met Kunta bezig (cijfers,letters symbolen en magie). Ook de kabbala interesseert mij. Vanuit Kunta hebben de twee trouwens dezelfde letterwaarde, evenals KANT (zowel de filsoof als het handwerk waarin de motieven op symbolen lijken)en kwantum. Ik ben schilder en tracht heel die symboliek in mijn werk te brengen. Zo heb ik een serie werken gemaakt rond het stierengevecht en de dans. In de veertiende eeuw zou er in Spanje een dansschoo l bestaan hebben waar je (als ik het mij allemaal goed herinner) 17 jaar moest leren dansen met en tegen de stier. Op hoge hakken om nog beter in balans te leren blijven. De stier is het ego. Hij is natuurlijk niet dood te krijgen. Ik vermoed dat er in die periode veel kabbalisten waren in Spanje. Misschien was het wel een joodse school.
Naam: Alie
Datum: 16 oktober, 16u22
Plaats: Westernieland
Reactie:
Naam: Chantal
Datum: 14 oktober, 23u57
Reactie:
Naam: Tanja
Datum: 12 oktober, 16u49
Reactie: Heel veel succes met je boek, je maakt mooie dingen. Ik heb er in ieder geval een geweldige tien weken aan overgehouden.
Naam: Nelda
Datum: 12 oktober, 14u39
Plaats: Texel
Reactie:
Naam: Marlies
Datum: 11 oktober, 22u56
Reactie: Wat leuk dat je zaterdag 27 oktober in Felix Meritis in Amsterdam bent. Ik kom kijken!
Naam: Marjolein
Datum: 11 oktober, 20u54
Reactie:
Naam: Brigitta
Datum: 10 oktober, 00u12
Plaats: Capelle aan den Ijssel
Reactie:
Naam: Herman Alvares Vega
Datum: 4 oktober, 18u14
Reactie: verbijstering en bewondering !
Naam: Chantal
Datum: 4 oktober, 08u22
Reactie: Hallo Ik kan het niet laten je te laten weten dat ik alle bekende boeken reeds in mijn bezit heb. Bedankt voor je inspirerende boeken, ik ben er erg blij mee! Ook mijn droom is er al, alleen nog niet in mijn volledige handen. Gelukkig zijn er ook nog 'babysteps' voor deze dame ;-) Tot de sabbathviering in Twijzelerheide volgend jaar, met vriendelijke groet, Chantal
Naam: Joost
Datum: 1 oktober, 16u00
Reactie: Een aantal weken geleden deed ik een wens. Ik wenste op mijn pad naar volledig bewustzijn een persoon van wie ik nog meer kon leren op dit vlak. Ik ben me inmiddels alweer een tijdje bewust dat als je iets wenst, het universum z'n uiterste best doet om je te helpen. Door bijvoorbeeld tekenen of knipoogjes te geven. Een aantal dagen geleden hield ik ineens het boek "Stap voor stap van wens naar werkelijkheid" van Geert Kimpen in mijn hand. Dit voelde als zo'n teken of knipoog. Het lezen van dit boek bevestigde mijn gevoel. Ook het lezen van De Kabbalist droeg hieraan bij.

TOP

Delen: