Archief van mei 2006

Archief

Kunstenaar: Delphin Eljolras.

Naam: Co van Westerop
Datum: 31 mei, 11u14
Plaats: Warmond
Reactie:
Naam: Marijke Hoppenbrouwers
Datum: 30 mei, 15u46
Plaats: Wommelgem
Reactie:
Naam: Ton en Tiny van Elst
Datum: 30 mei, 11u03
Plaats: Pesaro
Reactie: Met bijzondere interesse je boek gelezen. Erg onderhoudend en fantastisch geschreven. Aanbevolen als vakantielectuur!
Naam: Mike & Art
Datum: 29 mei, 19u43
Reactie: Een geweldig, fascinerend boek. Art heeft hem al uit. Ik zit sinds 2 weken met verwondering in de trein te lezen in De Kabbalist. Ik probeer bewust niet te snel te lezen (moeilijk!), want ik weet nu al dat als het boek uit is, ik serieuze afkickverschijnselen ga vertonen... Gefeliciteerd met dit prachtige werk! Bedankt voor het licht.
Naam: Cor Fafiani
Datum: 28 mei, 13u39
Plaats: Gouda
Reactie: Ik heb erg genoten van je boek, zit goed in elkaar en doet niet onder voor Harry Mulisch "De ontdekking van de Hemel". Ga zo door. Onlangs was ik bij een lezing van je in Gouda en je vertelde toen over de Twin Towers. In welk gedeelte van de bijbel kan je dat vinden? Met dank voor de genomen moeite. Vriendelijke groet, Cor.

Antwoord: Vooreerst hartelijk dank voor je mooie complimenten! Wat je vraag betreft: die passage is - gecodeerd - terug te vinden in Genesis. Over deze en andere voorspellingen bestaat een heel boeiend boek "The Bible Code II, the Countdown" van Michael Drosnin. Zover ik weet is dit boek nog niet in het Nederlands uitgegeven. Wel een ander boek van hem "De Bijbel Code" waar het systeem van de decodering helder uitgelegd staat. Tezamen met andere spectaculaire voorbeelden. Dit boek is uitgegeven door Strengholt. Hopelijk kan je hier mee verder. Hartelijke groet, Geert Kimpen.
Naam: Dirk-Thomas de Boer
Datum: 26 mei, 18u13
Reactie: Mijn complimenten voor de zeer mooie website die je hebt. Warme groet. Dirk-Thomas.
Naam: Petra van Vliet
Datum: 26 mei, 11u07
Reactie: Wat een prachtige site met prachtige foto's en schilderijen. Dit boek ga ik zeker weten lezen! Heel veel succes ermee!!! Met warme groet, Petra van Vliet.
Naam: Annie Stroop
Datum: 23 mei, 18u38
Reactie: Ik heb het boek in maart al gekocht en het is een heel bijzonder boek. Een Goddelijk boek. Het is werkelijk een schitterend boek. Het is van boven gegeven.
Naam: Marga Hardus
Datum: 23 mei, 09u07
Plaats: Oudewater
Reactie:
Naam: Chris Evelo
Datum: 22 mei, 20u51
Reactie: Indrukwekkend. Mijn eerste gedachte was "waarom zou ik een boek lezen over Tora of Kabbala", eenmaal begonnen legde ik het niet meer weg.
Naam: Walter Janssens
Datum: 22 mei, 17u20
Plaats: Sint-Lievens-Houtem
Reactie: Ik heb je boek gekocht en VERSLONDEN. Het was een ware vreugde, een zalving voor het gemoed. Ik heb ervan genoten. Hoe je licht en helder je verhaal neerpent. Er zijn geen woorden voor. Prachtig. Een opsteker. Ik ben iedereen hier in mijn kleine Vlaamse omgeving aan 't warm maken om het te lezen. Beste Geert, het is moeilijk om leesplezier in woorden om te zetten, maar je hebt mij met De Kabbalist zeer mooie momenten bezorgd. Dat moest ik jou vertellen.
Naam: Inge Oelemijer
Datum: 21 mei, 14u59
Reactie: Met moederdag kreeg ik je boek en ben er meteen in gaan lezen. Al snel kon ik het niet meer wegleggen, en zowel overdag als in mijn dromen leefde ik met je boek. Je persoonlijke passie en betrokkenheid is in iedere vezel voelbaar. De rijkdom en compleetheid van het boek; volgens mij heb ik nog nooit een boek gelezen waar het hele leven zo in terug te vinden is. De vele wijze levenslessen, boven en onder de oppervlakte. Kortom; Dank je wel, het heeft mijn leven verrijkt!
Naam: Anita Hogendoorn
Datum: 21 mei, 14u10
Plaats: Gouda
Reactie: Geert, ik wil zeggen dat jouw lezing voor mij een nieuwe stimulans gaf aan mijn leven. Jij bent een zeer goed verteller, boeiend en onderhoudend.
Naam: Lieve Goedgezelschap
Datum: 20 mei, 15u04
Plaats: Antwerpen
Reactie: Graag wil ik je bedanken voor de mooie avond gisteren over je boek De Kabbalist. Het was boeiend en ook ontroerend je verhaal te horen, ook moedig om jezelf zo bloot te geven over je gedachten en je emoties. Mag ik je ook bedanken voor de woorden die je in het boek schreef, dat heeft me diep ontroerd, ik ben de parking van Synergie afgereden vol met diepe emotionele gevoelens, blij dat een mens die ik nooit ervoor ontmoet had zoiets lief en waardevol voor me neerschreef. Ik zal je boek met grote interesse lezen en je achteraf laten weten hoe ik het ervaren heb. Met veel genegenheid, Lieve.
Naam: Bert van Zoest
Datum: 13 mei, 00u09
Reactie:
Naam: Cornalien Stolker
Datum: 11 mei, 11u59
Reactie: Ik heb je boek gelezen ik vind het helemaal geweldig! Wat een knap werk. Ik wist iets van de Kabbala, maar jouw boek slaat een brug waardoor het voor mij begrijpelijker is en meer is gaan leven. Dankjewel.
Naam: Eric Naeyaert
Datum: 9 mei, 11u37
Reactie: U hebt een opmerkelijk mooie website die intrigerend en interessant is en zeer openhartig en gevoelig overkomt. Ik wens u nog veel succes toe met uw boek dat ik zeker zal lezen.
Naam: Robert Nieuwenhuis
Datum: 8 mei, 13u22
Reactie: Ik heb het boek voor de eerste keer gelezen!!! Het is werkelijk geweldig, in alle opzichten, het leest lekker en het is een goed verhaal vol wetenswaardigheden. En zeker de moeite waard om het boek vaker te lezen.
In toeval geloofde ik al niet... Dat ik dit boek onder ogen kreeg bevestigd mijn overtuiging maar weer eens.
Je hebt voor je boek een hoop onderzoek gedaan. Ik zou zelf graag ook meer over Kabbala willen lezen. Kan je met iets aanraden?

Antwoord:
Naam: Hedwig Wubbolt
Datum: 5 mei, 13u07
Reactie: Hij is mijn Itschak, ik ben zijn Chaim.... Ik herkende zijn schoonheid (eerst) niet, begreep zijn lessen niet... Kon mijn ego niet achter me laten ... Ook hij moest mij 'verraden', niet voor zijn eigen genoegen, maar om mij te laten groeien tot ongekende hoogte.... Nederigheid en goddelijkheid naast elkaar... Dankbaar buig ik mijn hoofd dat ik hem heb mogen leren kennen...
Dit boek is dus voor mij, een en al herkenning, bevestiging van inzichten... Kortom, geweldig!

Antwoord: Inderdaad, in alles wat ons overkomt en soms vreselijk pijn doet, zitten toch vaak de mooiste en waardevolste lessen verscholen. Groot zijn zij - ironisch genoeg - die ons pijn doen, om ons te laten groeien. En onze eigen meester te worden. Dank om dit te delen! Geert.
Naam: Annette
Datum: 5 mei, 10u00
Reactie: Recensie van spirituele boekensite www.spiritales.nl van 27 april 2006.
De Kabbalist blijkt een prachtig boek te zijn. In eenvoudige zinnen geeft het boek een mooie sfeer van het stadje Tsfat waarin Chaim Vital de kabbala bestudeert en zoekt naar zijn bestemming in het leven. Het boek vertelt een mooi verhaal en staat vol wijsheden en korte legendes. Tegelijkertijd onderwijst het je op een eenvoudige manier over de kabbala. Hoe verder je leest hoe mooier het verhaal wordt en hoe interessanter de lessen. Voorkennis is niet nodig.
In het aantrekkelijk maken van de kabbala bij een breder publiek is de schrijver zeker geslaagd. Waarom het boek 72 hoofdstukken heeft wordt uitgelegd. Geert Kimpen heeft duidelijk hard gewerkt aan dit boek en wordt met recht met Paulo Coelho vergeleken.
Een juweeltje waarvan ik me afvraag hoeveel verborgen boodschappen er nog in zitten...
Naam: Dineke Sinke
Datum: 3 mei, 08u30
Reactie: Vreselijk, van morgen vroeg heb ik de laatste letters van uw boek gelezen. Het is uit. Ik ben helemaal onder de indruk. Ik heb het boek in een kleine 5 dagen naast alle werkzaamheden gelezen. Ik vind het indrukwekkend en prachtig. Ik wil er alleen maar nog meer van weten. Mijn vraag aan u is: bestaat er een uitleg over de uittocht uit Egypte en de woestijnreis beschreven door een kabbalist? Hartelijk dank voor dit prachtige boek. Met vriendelijke groet, Dineke Sinke.

Antwoord: Beste Mevrouw Sinke, dankuwel voor uw mooie complimenten. Over uw vraag: jazeker er bestaat heel wat kabbalistische literatuur over de uittocht over Egypte. Het meeste echter Engelstalig. Ik kan u bijvoorbeeld het boek "The 72 names of God" aanbevelen van Yehuda Berg, een uitgave van Kabbalah Publishing, te bestellen via www.kabbalah.com. Op deze website kunt u zich ook abonneren op een gratis wekelijkse nieuwsbrief die geregeld aan dit onderwerp aandacht besteed.
Naam: Marc Hoes
Datum: 2 mei, 14u23
Plaats: Wommelgem
Reactie:
Naam: Joost Vriens
Datum: 1 mei, 20u18
Reactie: Beste Geert, je hebt een prachtig boek geschreven. Ik heb in anderhalve dag uitgelezen en ga het nu opnieuw lezen. Het doet me denken aan het boek van het licht van Chaim Potok, aan boeken van Marcel Derkse, Coelho. Ik ben theoloog, ben de laatste tijd aan het worstelen met het soefisme en de maya gedachten en heb het gevoel dat sommige dingen eenvoudig gezegd kunnen worden. Ik ben aan het oefenen in het schrijven. Je hebt me een gigantische impuls gegeven. Jij hebt al veel ervaring. Ik heb nog een lange weg te gaan. Wat ik heel goed vind aan je boek is dat je heel weinig beschrijft. Je laat veel ruimte over om zelf beelden te maken. Op het laatst, in Jeruzalem, vind ik de vaart te groot, ben je denk ik toch een filmscript aan het schrijven. Ik kon niet meer ophouden. Ik vind het een gouden vondst de 72 namen van God als structuur te gebruiken. Nogmaals, bedankt. Voor tips hou ik me aanbevolen. Ik wens je een goede tijd toe, waarin je kunt genieten van je succes, jezelf kunt blijven en achter de gouden deuren elke dag je eigen Ark kunt vinden. Hartelijke groet, Joost Vriens.

Antwoord: Dankjewel voor je mooie reactie, Joost. Als je meer wilt weten over het (technische) schrijfproces van dit boek: in juni verschijnt in het tijdschrift Schrijven, een interview met me daarover. Veel succes met jouw inspirerende roman! De wereld heeft er nood aan!
Naam: Karin de Roo
Datum: 1 mei, 17u03
Reactie: Verbijsterd ontving ik je aankondiging van je boek. Nooit van je gehoord. Enorme belangstelling voor het onderwerp. Ja, ik ga je boek kopen. Groet, Karin.
Naam: Ward Perceval
Datum: 1 mei, 14u49
Plaats: Bilzen
Reactie: Ik wil je proficiat wensen met je boek dat leest als een sprookje. Ik lees het niet alleen maar savoureer het: langzaam en met mate. Boeiend. Proficiat.

TOP

Delen: